Rozpečená bageta s PÂTIFU bazalka-česnek
Vyzkoušejte rozpečenou bagetku s PÂTIFU bazalka-česnek. Je to skvělý a lehký recept na léto. Hodí se jako příloha ke grilovanému sýru i zelenině.
Ingredience
- 1 ks PÂTIFU bazalka-česnek
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- stroužek česneku
- čerstvý libeček
- bagetky
- Čas přípravy
15 minut - Porce pro
pro 2 - Obtížnost
Velmi snadné
Postup
Na bagetkách shora uděláme zářezy nožem, aby stále držely pohromadě. V misce rozmícháme PÂTIFU s olivovým olejem a nadrobno nasekaným česnekem a libečkem. Hmota se nemusí spojit. Stačí, když se vytvoří směs. Tuto směs namažeme do zářezů bagetek (děláme-li větší množství, tak můžeme k naplnění využít plastový pytlík s ustřiženým růžkem). Dáme zapéct do trouby na 200 °C po dobu cca 5 minut pod vrchní gril. Podáváme teplé a křupavé.
Diskuze