Domácí žitný chléb s PÂTIFU s bylinkami

Upečte si domácí žitný chléb a vychutnejte si ho s PÂTIFU s bylinkami a zdobením dle vlastní chuti.
Ingredience
- Rozkvas:
- 1 pl žitného kvásku
- 150 g celozrnné žitné mouky
- 150 ml vody
- Těsto:
- 250 g celozrnné žitné mouky
- 330 ml vody
- 1 čl javorového sirupu
- 1 čl soli
- 50 g slunečnicových semínek
- 50 g dýňových semínek
- PÂTIFU s bylinkami
- Čas přípravy
14 hodin - Porce pro
pro 2 - Obtížnost
Středně těžké
Postup
V míse smícháme aktivní kvásek, 150 g žitné mouky a 150 ml vody. Necháme pracovat 10 hodin při pokojové teplotě.
Přimícháme další mouku, vodu, javorový sirup a sůl. Promícháme, ale zbytečně dlouho nehněteme. Přemístíme do formy na chleba vyložené pečicím papírem a posypeme semínky. Necháme 3 hodiny kynout při pokojové teplotě.
Pečeme v dostatečně vyhřáté troubě na 250 °C 10 minut, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme dalších 25 minut.
Na vychladlý chléb namažeme PÂTIFU s bylinkami a ozdobíme podle chuti.
Diskuze