Kanapky 3x jinak
Kanapky s Pâtifu delikates a ředkvičkou
Bageta
Pâtifu delikates
Ředkvičky
Mungo klíčky
Řeřicha
Bagetu nakrájíme na plátky. Na každý plátek pomocí zdobicího sáčku nebo nože naneseme Pâtifu delikates. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky a po dvou plátcích je zapíchneme do paštiky. Každý plátek ještě můžeme „podepřít“ trochou paštiky. Ozdobíme mungo klíčky a řeřichou.
Kanapky s Pâtifu s hlívou a kadeřávkovým chipsem
Bageta
Pâtifu s hlívou
Kadeřávek
Olej
Sůl
Slunečnicová semínka
Výhonky dle chuti
Kadeřávek omyjeme, osušíme a natrháme na menší kousky. V míse jej zakápneme trochou oleje, osolíme a promícháme. Listy kadeřávku rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a cca 7–10 minut pečeme. Je nutné dávat pozor, aby se kadeřávek nespálil. Po vyjmutí z trouby ho necháme vychladnout, aby ještě více zkřehl. Mezitím si nakrájíme bagetu na plátky a na každý plátek pomocí zdobícího sáčku nebo nože naneseme Pâtifu s hlívou. Paštiku ozdobíme kadeřávkovými chipsy a posypeme slunečnicovými semínky a výhonky.
Kanapky s Pâtifu rajče-olivy a pečenou paprikou
Bageta
Pâtifu rajče-olivy
1 červená paprika
Olej
Sůl
Čerstvě mletý pepř, ideálně kampotský
Petrželka
Papriku nakrájíme na slabší podélné proužky. V míse ji zakápneme trochou oleje, osolíme, promícháme a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Při 200 °C pečeme 15–20 minut doměkka a následně necháme zchladnout. Mezitím si nakrájíme bagetu na plátky a na každý plátek pomocí zdobícího sáčku nebo nože naneseme Pâtifu rajče-olivy. Proužek papriky stočíme do spirálky a položíme ho na kanapku, opepříme a posypeme najemno nakrájenou petrželkou.
Dobrou chuť! 🤎
