Bageta s míchanými tofíčky a okurkou
4 porce
Míchaná tofíčka
1 cibule
2 lžíce oleje
200 g tofu natur
1,5 lžíce lahůdkového droždí
1 plná lžička kurkumy
Špetka soli kala namak
100 ml mandlového mléka
Špetka mořské soli
Další ingredience
2 větší nebo 5 malých bagetek
½ okurky
4 ředkvičky
PÂTIFU s bylinkami
2 hrsti rukoly
Řeřicha
Postup
Cibuli nakrájíme najemno. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli opékáme, dokud nezíská lehce zlatý odstín.
Tofu rozdrobíme nadrobno, popřípadě nastrouháme nahrubo na struhadle. Přidáme ho do pánve, posypeme lahůdkovým droždím, kurkumou, solí kala namak a promícháme. Směs zalijeme mlékem a mícháme ji, dokud se většina mléka nevypaří. Měla by být vlhká – ne mokrá ani vysušená.
Okurku a ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
Bagety podélně rozkrojíme, přičemž je jednou stranou ponecháme spojené. Potřeme je paštikou, posypeme trochou rukoly, obložíme plátky okurky a ředkvičky. Nakonec je naplníme míchanými tofíčky a posypeme řeřichou.
A je to! Dobrou chuť. 🤎
