Banner-article

Dýňové bulky

6 ks

Těsto

450 g hladké špaldové mouky
20 g čerstvého droždí
1 čl třtinového cukru
2 čl soli
30 ml řepkového oleje
150 g dýňového pyré
250 ml vlažného sójového mléka / vody

Na potření

2 pl vody
2 pl jablečného octa
provázek/niť

Další ingredience

2 balení PÂTIFU hokkaido
Hlávkový salát

Postup

Nejdříve do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, lžičku mouky a 100 ml vlažného mléka. Přikryjeme utěrkou a necháme 10–15 minut, aby mohl vzejít kvásek. Kvásek zvětší svůj objem a viditelně zhoustne.

Přidáme zbytek mléka, dýňové pyré, olej, sůl a mouku a vypracujeme jednotné těsto. To pak necháme alespoň 1 hodinu kynout pod utěrkou na teplém místě.

Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a z každého uděláme hladkou kouli. Přes každou kouli zavážeme dvakrát do kříže provázek. Bulky potřeme vodou s octem a necháme ještě 10 minut nakynout na plechu s pečicím papírem. Pečeme na 200 °C cca 15 minut.

Upečené bulky necháme vystydnout, rozřízneme je a namažeme paštikou PÂTIFU. Ozdobíme je dle chuti například listy salátu.

Patifu-dynove-bulky