1 – 2 porce
Ingredience
120 g tofu natur
1 lžíce oleje
2 lžíce teriyaki omáčky
2 větší plátky chleba
PÂTIFU gourmet
Římský salát
1 rajče
1 jarní cibulka
Klíčky dle chuti
Postup
Tofu nakrájíme na slabší plátky a z obou stran ho osušíme papírovou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme olej a tofu z obou stran opečeme dozlatova. Zalijeme teriyaki omáčkou a obracíme. Omáčka bude bublat, houstnout a na tofu bude dobře ulpívat. Nenecháme vyvařit, nebo spíš zkaramelizovat všechnu omáčku, aby nemělo tofu „spálenou“ chuť. Vypneme, když bude tofu pěkně opečené a ze všech stran dobře obalené v omáčce.
Plátky chleba potřeme tofu paštikou PÂTIFU gourmet. Na jeden plátek rozložíme římský salát. Rajče nakrájíme na plátky a rozprostřeme po salátu. Na rajče umístíme plátky tofu. Zasypeme najemno nakrájenou jarní cibulkou, klíčky a přiklopíme druhým namazaným plátkem chleba. Překrojíme napůl a můžeme podávat.
