/home/html/patifu.cz/public_html/wp-content/themes/ptf/page.php

Domácí žitný chléb s PÂTIFU s bylinkami

Domácí žitný chléb s PÂTIFU s bylinkami

Upečte si domácí žitný chléb a vychutnejte si ho s PÂTIFU s bylinkami a zdobením dle vlastní chuti.

Ingredience

  • Rozkvas:
  • 1 pl žitného kvásku
  • 150 g celozrnné žitné mouky
  • 150 ml vody
  • Těsto:
  • 250 g celozrnné žitné mouky
  • 330 ml vody
  • 1 čl javorového sirupu
  • 1 čl soli
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 50 g dýňových semínek
  • PÂTIFU s bylinkami
  • Čas přípravy
    14 hodin
  • Porce pro
    pro 2
  • Obtížnost
    Středně těžké

Postup

V míse smícháme aktivní kvásek, 150 g žitné mouky a 150 ml vody. Necháme pracovat 10 hodin při pokojové teplotě.

Přimícháme další mouku, vodu, javorový sirup a sůl. Promícháme, ale zbytečně dlouho nehněteme. Přemístíme do formy na chleba vyložené pečicím papírem a posypeme semínky. Necháme 3 hodiny kynout při pokojové teplotě.

Pečeme v dostatečně vyhřáté troubě na 250 °C 10 minut, poté teplotu snížíme na 200 °C a pečeme dalších 25 minut.

Na vychladlý chléb namažeme PÂTIFU s bylinkami a ozdobíme podle chuti.

Diskuze

Koupíte v každé DM drogerii, Globusu, Tescu a v prodejnách se zdravou výživou po celé ČR.